Direktlänk till inlägg 15 september 2009

Som en jojo fram och tillbaka

Av barbamamma - 15 september 2009 10:04

Ingen kan säga att det är långtråkigt och slappt att vara arbetslös.   Jag kan berätta om en av mina dagar.


Jag vaknar och kliver upp vid 7. Barnen väcks en efter en om de inte redan är vakna.  Jag får säga åt dem att klä på sig, sedan äta frukost och få iväg de största barnen till skolan som börjar 8.15.

8.30 lämnar jag yngsta sonen på dagis, sedan går jag hem.  Då ska jag fixa med att söka jobb, fixa lite här hemma typ bädda sängar, renbädda, kolla och det behöver städas dvs dammsuga.  Arbetsförmedlingen öppnar 10 så dit hinner jag inte för stax efter 11 ska jag hämta sonen på 6 års för han får inte äta utan slutar 11.15.

Hem med hungriga sonen och vi äter något enkelt som makaroner och korv eller köttbullar.

Före 13.30 ska yngsta sonen vara hämtad på dagis, hem med honom äta mellis i form av mackor och dricka, frukt.


Dottern slutar 14 eller vissa dagar 13.15 så efter det kommer hon hem om hon inte ringer och säger att hon vill leka med den och den, ibland kommer hon hem med vän eller följer med denne hem.

Eftermidagen tillbringas med att vara med barnen, ha koll på vad som händer, tänka ut vad ska vi ha för mat i dag, vad måste jag komma ihåg i dag, vad händer i morgon.

Huvudet är fullt av saker som ska kommas ihåg, gympakläder eller simkläder, föräldramöten mm.


Kan jag be om en extra hjärna så jag kan komma ihåg allt?  Var köper jag den?


I fredags förlorade jag bankkortet efter att först mindes jag inte koden tre gånger i en affär. Då fick jag handla med mitt leg. Sedan tänkte jag att jag går till minuten och prövar igen, det skulle jag inte ha gjort för då tog den bankkortet.  Där stod jag som en idiot och hade inga pengar, jag skulle klippa mig, handla present, dottern var med och blev ledsen för att hon sett fram emot att gå på stan med mig,  det var bara att ringa sambon och be honom hämta hem oss.  Jag hade inte ens pengar till bussen, eller bussen tar inte kontanter längre, bara bankort eller busskort. Jätteroligt NOT!


Jag skulle vara hjälpt av att sonen får äta på 6 års och sedan sluta klockan 12. Då får han vara där lite längre och få äta.  Men icke sa nicke. Det går ju inte för sig.  Jag pratade med en av rektorerna i går, nej det är bara 3 timmar per dag som gäller, inget annat om det inte finns speciella skäl till att få mer tid.


Hur ska jag hinna söka jobb och så om jag bara har ca 2 timmar varje dag 3 gånger i veckan?

Snacka om att känna sig stressad av dessa tider att hålla reda på.  Och JAA jag vet att jag inte är ensam om det här, men det orkar jag inte bry mig om.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av barbamamma - 10 september 2015 19:30

               

Av barbamamma - 9 september 2015 19:00

             

Av barbamamma - 8 september 2015 16:15

         

Av barbamamma - 17 juli 2014 14:55

           

Av barbamamma - 9 maj 2014 21:30

                 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ barbamamma med Blogkeen
Följ barbamamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se