Alla inlägg under oktober 2008

Av barbamamma - 12 oktober 2008 22:09

och brödet blev gott. Det finns inget godare än att äta nybakat bröd när det är varmt och så ett stort glas kallt mjölk till det.


Sjuka sonen sov ett tag, han var lika varm när han vaknade, han åt en liten bulle och drack juice, det var allt.   Vi får se hur natten blir och hur älsklingsbarnen sover.  Läggningarna har varit lite knepiga de senaste kvällarna vilket det kan bli när man har 3 barn  och något av dem har sovit lite under dagen.


Det är bara skit på tvn i kväll så jag antar att jag sitter vid datorn ett tag istället. Sambon är hos barnen nu, vi får väl se hur de somnar. 

Av barbamamma - 12 oktober 2008 18:12

Eftersom barnen sov hos farfar och farmor hade vi ingen väckarklocka i morse. Det blev sovmorgon till efter 10. Wow vad skönt, fast lite konstigt för jag tyckte halva dagen hade gått.

Efter att vi ätit frukost så borrade sambon upp hatthyllan med de nya pluggarna och skruvarna, så nu jäklar om hatthyllan åker ner igen, då kastar jag ut den direkt.


Vi åkte och hämtade barnen efter 12. Stora sonen låg i soffan och var blek, trött och varm i pannan. Inget hade han velat äta så det var bara att åka hem och lägga honom i soffan få i honom en festis och nu sover han. Han har nästan 39 i feber. Jag gissar på samma sjuka som dottern har haft, för han klagade på halsen.


Sambon har bakat bröd och de friska barnen hjälpte till, nu är det bullbak på gång.

Av barbamamma - 11 oktober 2008 23:46

Den här underbara och fina tårta blev vi bjudna på i dag.  Den hade de gjort själva. Vi åt även smörgåstårta. Magen står i fyra hörn nu flera timmar efteråt. Mysbyxorna åkte på direkt.


Tack för allt gott! Det var verkligen trevligt att ses och jösses vad vi kunde prata när vi inte hade med oss våra 3 busungar.


Kram Å!

Hoppas vi ses snart igen. 

Av barbamamma - 10 oktober 2008 18:34

Nu har vi fixat i ordning i pojkarnas rum. Jag bar ut den gamla hyllan och alla leksaker innan sambon kom hem från jobbet.

När han kom hem så bar vi upp Expedithyllan och monterade ihop den. Det blev fint. Vi köpte lådor till som vi ska ha längst ner att ha duplolego, bilar mm i.


Nu har jag 2 stycken kålpuddingar i ugnen. Jag kunde inte låta bli att göra dem eftersom vi har så mycket färs och kål. Dessutom är det så gott och praktiskt att ha i frysen och ta fram och värma. Mums!

Av barbamamma - 10 oktober 2008 10:18

Oj vad jag har drömt mycket i natt. Det var som att jag hade svårt att vakna pga det. Jag drömde om ett hus som brann, hundar, Vimmelmamman och cancer, kåldolmar.


Jag orkade inte gå upp när mobilen ringde  i morse så dottern fick komma till skolan 1 timme för sent. Hoppsan!  Ja ja jag vet stena mig, jag är usel.

Jag skrev dock en lapp till hennes fröken och förklarade.


Natten var trång och varm.  När barnen skulle lägga sig så strulade först minsta sonen han klev ur sängen flera gånger, sedan när sönerna hade somnat då kom dottern ner och satt i vardagsrummet länge och sa inget.   Sambon tog med sig henne till vår säng när han gick och la sig.   När jag sedan la mig fick jag knappt plats i min säng.    Svettigt värre blev det, men äh vad gör det.   Barnen är mitt allt, de är underbara.

Av barbamamma - 9 oktober 2008 18:59

Det luktar kåldolmar i hela lägenheten.

Wow vad vi har gjort kåldolmar. Det blev en plåt och en stor ugnsform.  Nu är det snart färdigt och äntligen får vi stänga av ugnen. Det blir så himla varmt, jag är helt inpyrd med matos tycker jag.


Katterna tycker om när det är varmt, de ligger på mattan framför spisen och sover. De är så söta!  Jag tog kort på dem, det är så roligt att följa efter dem med kameran.


Jag är ledsen och arg för att cancer i alla formar finns.

Jag har läst länge på en tjejs blogg,  Vimmelmamman och hon har fått cancer.   Hon är i mina tankar i dag!


Av barbamamma - 9 oktober 2008 12:20

Jo då jag hittade en present till min kära vän.  Hurra jag blev så glad att jag är klar med det, för presenter är svårt.  Dels för att vuxna redan har allt de behöver och själva köper sig sakerna och för att jag har dålig fantasi.

Jag trodde jag skulle bli ruinerad på apoteket när jag hämtade ut cymbalta och propavan.  376 kr står det på asken med cymbalta och det är bara 28 tabletter i.   Tack och lov så fick jag bara betala under 400 kr för allt. Puh så bra.


Jag ringde hem och fick höra att barnen ville äta pannkakor, då köpte jag med mig plättar hem. Till sambon och mig köpte jag stekta nudlar med kycklingfile, fläsk, grönsaker och jordnötter.   Mums det var himla gott. Det är min absoluta favoritmat! 

Det var mycket mat så jag har kvar hälften jag kan äta i dag.


Som en husmor kände jag mig förut när jag gjorde kålpudding. Det är så gott.   Vi ska göra egna kåldolmar senare i dag när sambon kommit hem från jobbet.

Jag hade tänkt att dottern skulle gå till skolan i dag, men hon sov till nästan 8 och jag lät henne sova.   Men i morgon måste hon gå, hon missar så mycket annars. 


Pojkarna är på dagis, det är roligt att de trivs där. De är ute mycket både på förmiddagen och efter maten. Mycket frisk luft och roliga sandlekar blir det för dem. 

Av barbamamma - 8 oktober 2008 11:33

Min morfar skulle ha fyllt 89 år i dag om han hade levt. Tyvärr dog han i cancer för snart 7 år sedan.  Dottern är den enda av barnen som hann träffa honom.


Jag har legat på sängen och slumrat medan dottern spelat på sitt nya nintendo hon fick i går. Jag får säga vad det står när hon inte förstår engelskan.  Hon läser engelska i skolan, de började med det nu i 2an.

Jag är så trött så trött så jag längtar till kvällen redan.


Klockan 15 ska jag träffa kuratorn, efter det måste jag till apoteket och hämta ut mer cymbalta och propavan.  Jag ska även komma på någon present till min kära vän som fyllde år i går, det är så svårt.


Nu ska jag dricka kaffe och bli pigg om det går. 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards