Alla inlägg under oktober 2008

Av barbamamma - 18 oktober 2008 14:45

I dag skulle min morbror ha fyllt år om han hade levt. Istället valde han att avsluta sitt liv vid 30 års ålder. Det är 13 år sedan han dog.

 När jag var liten sa han att han skulle bygga en bur till mig när jag var busig. Jag har många glada minnen av honom och vi umgicks en hel del. 


Mycket sorgligt och tragiskt, han är saknad av många. Jag ska tända ljus för honom i dag.

Av barbamamma - 17 oktober 2008 18:49

I dag har jag kännt mig frustrerad, arg och ledsen. Mycket pga av att barnen har varit sjuka i 2 veckor. Först dottern och sedan sönerna. Det tar på krafterna på mig med. Alltid har jag någon runt omkring mig var jag än är, på toan eller i sängen eller i soffan. Jag måste få ha lite egentid, jag går under snart annars. 


Tro mig jag älskar våra barn. Men jag måste få vara bara MIG, inte bara vara mamma dygnet runt.

Nu är det inte bara sömnbrist och sjuka barn utan hormoner som spökar för mensen är på gång. Jag vill ha ett par kilo choklad och chokladglass och ostbågar. Mums!


Minsta sonen roade sig med att vara vaken i natt mellan 2-4 och väckte inte bara mamma och pappa utan även syskonen. Gääääsp!


Ett litet tillägg sönerna är inte sjuka längre, men de äter så dåligt. Inte undra på när de har varit inne hela veckan, trist för dem. Nu är deras magar fyllda med tomtegröt ihop om att natten blir lugn och skön.  *hoppas hoppas* 

Av barbamamma - 16 oktober 2008 22:01

Veckans favoritprogram börjar nu.   Nu ska jag slänga mig i soffan och äta ostbågar.

Av barbamamma - 16 oktober 2008 20:48

Nu hoppas jag att ingen mer blir sjuk, jag är så trött på att sitta ihop med barnen från morgon till kväll. De senaste nätterna har vi haft någon av barnen i vår säng och jag sover så ILLA. Humöret blir därefter när nattsömnen blir störd. Tur det finns kaffe.


Blä sambon måste gå på kurs på jobbet i morgon på sin lediga dag. 9-14 är det så det är ju inte så länge men ändå. De fick reda på det i går, himla sent tycker jag. En tröst är att han får sluta klockan 22 istället för 23 i kväll, roligt då hinner vi ses i kväll, hurra.

2 veckor natt ska han jobba från och med söndagnatt.


Magen har gjort ont i dag, där är väl där där sabla mensvärken som ska hålla på ett par dagar innan nåt händer. *hatar*

Jag har kännt mig konstig i dag, ungefär som att jag ska bli sjuk eller så är jag väl sliten.

Av barbamamma - 15 oktober 2008 20:48

I dag var jag till af och fick pappret påskrivet som jag sedan la direkt på postlådan. Jag skickar iväg intyget till fk den 15 varje månad. Då hinner pengarna komma till den sista.


Jag var inne på Myrorna en sväng. De har alltid så mycket att kolla på. Det blev två Kalle Anka tidningar, en Fridolftidning och en Kalle pocket som jag köpte till barnen. Böcker fanns det massor,men ingen som jag fastnade för.  Jag ska nog skicka efter från adlibris eller nåt, jag vill ha lite nya böcker.   Eum kanske jag borde läsa de 5 pocketböckerna som jag redan har.    Jag läser bara tidningar jag har så svårt att koncentrera mig på böcker.  Jag läste lite i nya Amelia i dag, den är bra.


Nej nu måste jag gå upp och titta till barnen, jag hör någon som är vaken där uppe fast de borde sova. Det är nog den ena sjuklingen. 

Av barbamamma - 14 oktober 2008 22:03

Vips så vände det och helt plötsligt slocknade stora sonen. Jag lät honom sova ett tag, sedan när jag kände på honom var han så varm så jag väckte honom. Han var helt borta. 

Jag bar ner honom till soffan och fick i honom en halv alvedon och vatten. Han såg helt blek ut och hade torra läppar.  När jag tog febern  visade den på 39.5.   Oj då!

Som tur är så piggnade han till efter ett tag och när vi skulle äta, eller vi och vi, det var väl bara jag som åt, då åt han glass och lite pannkaka.  Bättre än inget.

Minsta sonen sa han ville ha det ena efter det andra, men när det väl stod på bordet så ville han inte ha det längre. Lilla stackars sjuklingen!


Dottern misskötte sig och kom inte hem när hon skulle, så följden blir kompis och lekförbud i morgon och inget nintendospelande på 2 dagar. 

Jag är sträng må tycka, men det är dags att hon lär sig passa tider och att sköta sig.  Pga att hon kom hem sent missade hon maten och var nästan för trött för att läsa läsläxan för mig.  Vi var sams när de la sig, jag misstänker att hon var rätt trött när hon kom hem, därav det dåliga humöret och gråtattacken.


Livet är inte lätt! 

Av barbamamma - 14 oktober 2008 14:37

Det är vad minsta sonen känns som sedan i går.    Jag la barnen ca 20 och minsta sonen var så varm så varm, han somnade snabbt och de andra två somnade efter ett tag. Stora sonen svettades och var varm men lyckades somna, det var skönt för han hade huvudvärk.

Senare när barnen sov gick jag in till dem och gav lilla sonen en alvedonsupp. 


I natt vid 4 kom minsta sonen ner till oss, han var jättevarm. Alvedonsuppen hade väl gått ur kroppen.  Han fick lite kall mjölk i flaskan och somnade om.  Klockan 6 ropade stora sonen på mig då satt han på toa och skulle ha torkhjälp.   Gäääsp!


Nästa gång jag vaknade var strax före 8 då sa dottern hej då jag går till skolan.   Bra föräldrar vi är då som låg och grisade och hon fick klara sig själv!   Jag kan ju skylla på avbruten nattsömn men sambon var visst lika trött som mig. 


Nu har minsta sonen 39.8 i feber, jag tog den nyss. Stackarn! 

Sambon jobbar kväll, dottern är ute och leker med en vän. 

Av barbamamma - 13 oktober 2008 18:24

Stora sonen har haft ca 38 i feber i dag, han har legat på soffan och han har varit uppe ibland och lekt fast det var kämpigt. Han sa att han fick huvudvärk när jag rörde om i legolådan, stackarn.


Efter lunchen så stack sambon till jobbet, det är kvällsvecka.


Pojkarna såg på en film, Alvin och gänget. Då somnade minsta sonen och när jag väckte honom efter ca 30 minuter (han sover inte på kvällen om vi inte väcker honom) så var han alldeles rödblommig och jättevarm. Han hade 39.4 i feber oj då!     Jag läste ett par Halvanböcker för sönerna, vi la oss på vår säng och myste en stund. 


När dottern kom hem från kompisen så gjorde jag en pannkakssmet och stekte pannkakor. Hon har velat ha det så länge så jag tänkte göra henne glad.  Till det blev det glass och sylt.

Med tanke på att pojkarna hade feber så var det bra att de iallafall åt glass.


Nu ligger de i soffan med sina rödblommiga kinder och ser på bolibompa.  Det blir en tidig kväll tror jag.  Stackarna jag tycker så synd om dem.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards