Alla inlägg under juni 2008

Av barbamamma - 10 juni 2008 14:24

I morse var jag och stora sonen på dotterns skolavslutning.  Hon var så nervös så hon sprang omkring och tom skulle klä på 5 åringen hans kläder. Fniss!  Till slut fick jag säga åt henne att hon skulle gå till skolan i förväg.  Hon var så fin i sin nya vita klänning med silvriga paljetter.


När vi hade lämnat lilla sonen på dagis cyklade vi till skolan.

Tråkigt nog så var det inte lika soligt och fint som i går. Nu var det molnigt och lite regn på gång, men det var en fin avslutning.

Jag fotade och filmade lite, sedan gick vi in i klassrummet. Då fick fröken en fin orkide av oss alla.


När vi kom hem fick vi med oss sonens kompis. Vi hjälptes åt att göra en jordgubbstårta. Den blev jättegod.

Jag slappade medan barnen lekte uppe.    Tur att lilla sonen är på dagis, för hej och hå vad det händer saker hela tiden när man har barn.  En ska ut, en ska ha in en kompis och så håller det på fram och tillbaka tills det är kväll.  

Pust det låter säkert inte så jobbigt men för mig är det det, min hjärna hinner inte med ett dugg.    Lyckas jag fixa lunch åt oss varje dag är det bra, det är den enda förhoppningen jag har i sommar. 


Jösses vad det blåser här. Grannarnas trädgårdsmöbler, parasoller och blomkrukor blåser åt alla håll.  Det är inte klokt!


Jag vaknade med ett ont rött öga i morse, jiha vad roligt. Jag såg inte klok ut så jag hade solglasögon på mig på avslutningen fast det var molnigt.  Gah vad onödigt måste det alltid bli något. Jag vill inte ha öif, hoppas verkligen inte jag smittar de andra.

Av barbamamma - 9 juni 2008 13:33

Så klart så syndade jag i går. När barnen hade somnat och sambon åkt till jobbet, han jobbar natt en vecka nu, då tog jag fram påsen med ostbågar. Den öppnade jag för ett par dagar och nu smällde jag i mig resten. Sedan blev det lite choklad.

Jag äter för att känner mig bra då. Jag mår bra när jag äter.  Choklad äter jag för att jag blir pigg.  Jag är inte klok.


I morse ringde min husläkare. Jag var ju hos henne i onsdags. När jag hade gått därifrån så skrev jag en lapp och lämnade i henns fack.  Jag skrev att jag orkar inte mer och undrade om hon kan sjukskriva mig så barnen får gå på dagis för jag inte klarar av allt.  Det kunde jag ha sagt till henne, men det blev inte av.

Nu gav hon mig telenumret till psykläkaren jag träffade, hon tyckte att  jag ska beställa tid till deras kurator. 

Sedan sa hon inget mer, fast jag trodde hon skulle erbjuda mig sjukskrivning så båda pojkarna kan få vara på dagis.


Min egentid krymper ihop mer och mer, jag känner mig som ett instängd djur.  Jag ska vara omringade av barnen från morgon till kväll hela sommaren.

Tro mig jag älskar mina barn, men jag då???????????????? 


Av barbamamma - 9 juni 2008 13:04

Jaha som alltid när jag har gjort något, så är jag alldeles jättetrött och vill helst dra ett täcke över huvudet och sova en hel dag.


Men det kan jag inte, båda pojkarna är hemma. I dag är det dotterns sista vanliga dag i skolan i morgon är det avslutning.


I fredags var vi och firade en 35 åring och på lördagen var vi i farmor och farfars hus. Först firade vi barnens kusin som fyllde 8 år i fredags. I huset så var vi ute, grillade, barnen sprutade på varannn med sina vattenpistoler och lekte ute. Vi tog med marsvinen, de var i ett nät på gräsmattan.   Sambon hade varit i huset tidigare och rest upp det nya tältet han har köpt.   Så på kvällen la sig han och de stora barnen i tältet och sov.

Minstingen, hmm han är väl ingen minsting direkt(2 1/2 år) men jag kallar honom för det,han och jag sov i farmor och farfars sängar under takfläkten. Ack vad härligt.


På söndagen i går fick barnen vatten i den stora baljan, poolen vi hade där förra sommaren hade gått hål på.  De fick springa i vattenspridaren det såg härligt ut. 


I dag är jag helt slut, jag har inte orkat göra något knappt. Ögonen känns grusiga och jag känner att jag helst av allt vill vara ensam. Men ensam är jag inte mina två hulliganer håller på med allt möjligt hela tiden.   Hur ska jag orka med i sommar?

I morgon har dottern skolavslutning, då ska jag dit.  Stora sonen ska med, men jag tänker lämna lilla sonen på dagis.  Jag orkar inte ha båda med.  Jag känner mig usel. 

Av barbamamma - 6 juni 2008 12:42

Vi hade en underbart trevlig dag ihop med vännerna. En fyllde 35 år och så flera goa vänner.


Tack för att ni finns tjejer!

tom

Av barbamamma - 5 juni 2008 22:18

Jaha inte blev jag klokare av att träffa läkaren på psyk.

Klockan 10 var jag där. Hon sa att hon först ville ha lite bakgrund om mig och hur det var när jag började må dåligt. Jag sa som det var och hon hade läst på om mig det var bra.

Hon sa inget om att jag tyckte det var svårt med barnen och att jag har svårt att få ihop vardagen.

Däremot tyckte hon att jag ska minska på citalopramen från 60 mg till 40 mg i 10 dagar och efter det minska till 20 mg. Hon menade på att min trötthet och svettningar är biverkningar av medicinen.


Jag pratade om mitt kontrollbehov, att jag är känslokall och att jag blir arg.  Hon sa att jag kanske skulle må bra av att jobba.  Ehh jag som precis får ihop vardagen, hur ska jag kunna jobba?!

Sedan var det tack och hej. Jag ska få en tid till henne i vecka 27 sedan går hon på semester.

Hon sa ingenting om hur jag ska överleva när jag minskar dosen eller hur det ska bli med allt, inget om sjukskrivning.


Jag gick därifrån med en stor tomhet inom mig. Kände nästan för att gå hem och ta alla tabletter jag har.

Duktiga flickan som jag är så bet jag ihop och gick till stan, jag hade lovat fixa en present till vännen som fyller år i morgon.


Resten av dagen har jag haft en sabla huvudvärk och jag har mått illa. Kanske av värmen eller av besvikelse jag vet inte.

Jag låg och ville sova flera gånger för att jag var så trött men pojkarna bara stojade och bråkade.


När jag hämtade pojkarna på dagis sa de att det är ju stora sonens sista dag i dag. OJ Luften gick ur mig totalt, jag trodde ju han skulle få gå på tisdag med. Återigen frågade de mig om lilla sonen verkligen skulle komma till dagis när storebror är hemma hela sommaren. Ska de inte vara lediga ihop de är ju roligare.

Jag höll på att börja grina jag tänkte nej jag orkar inte hur ska denna sommar bli?

En mamma som inte orkar se fram emot sommaren och dotterns första sommarlov. Jag blir inte ett dugg glad när sambon frågar om vi ska tälta. Åk ni har jag sagt flera gånger.


Hur ska jag orka, jag vill inte mer?

Kan jag fly?

Ingen bryr sig om mig, är jag så osynlig?


Av barbamamma - 5 juni 2008 09:13

Hua snart ska jag ge mig i väg till psyk.


Vilken dag, den kommer jag alltid minnas. För första gången ska jag, me, my self söka hjälp på psyk.   Äntligen förhoppningsvis ska jag få hjälp. Äntligen ska jag berätta om exakt jag mår.   Tänk om jag är mer galen än jag tror?  Tänk om jag få annan medicin? Tänk om de säger att jag är helt frisk?


Jag vaknade med jobbig dov huvudvärk, jag vet inte om jag har sovit dåligt, eller om jag är nervös.   Jag somnade sent i går, fast jag var trött.  Sambon var med trött, jag tror han kom lite för sent till jobbet.


Nej nu måste jag samla ihop mig och åka.   Håll min hand. 

  

Av barbamamma - 4 juni 2008 23:51

Yes vi kom iväg sambon och jag.


Det var fullt ös innan dess. När jag kom hem från vc såg barnen en film.  Plötsligt ville dottern ringa till en kompis och vips så var hon +badkläderna ute ur lägenheten.  Då är hon snabb minsann, det är annat på morgnarna då går det i snigelfart.

Sedan ligger sambon på sängen och somnar ett tag, jag känner mig svimfärdig av värmen.  Pojkarna har ytterdörren öppen och går ut och in halvnakna.   Jag orkar inte bry mig utan ser på.

Då som en räddande ängel kommer vännen, som ska vara barnvakt.  Hurra! 


När sambon har vaknat till liv, jag druckit en kopp kaffe och den bortsprungna dottern kommit hem så sa vi hej då och gick.  Barnen ville nog helst av allt rulla sig dubbelvikta och krypa in i mig igen, så gärna ville de vara med mig.   Elvis has left the building.


Jo just det vi åt på en chinaställe och jag är proppmätt än mer än 5 timmar efteråt. Pust och stön! 

Av barbamamma - 4 juni 2008 22:45

Jag var till till min husläkare på vc i dag.  Jag sa som det är, att jag knappt klarar av vardagen och att jag inte klarar av barnen själv, jag har inget tålamod och blir irriterad. Sa även att jag vill gå hemifrån ibland och slippa allt, jag har svårt att sova och har svårt att hålla reda på allt.

Hon lyssnade men sa att hon inte kan  göra så mycket mer för mig, dock ringde hon till psyk för att ta reda på om jag skulle få en tid snart.  Hon sa att det börjar vara akut och att jag vill rymma hemifrån. 


De ska ringa mig så fort de har en tid åt mig.  Jaha det var allt hos henne för denna gång.

Sedan hann jag knappt hem förrän telefonen ringde då var det från psyk, i morgon kl.10 ska jag dit.   iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards