Alla inlägg under december 2007

Av barbamamma - 19 december 2007 09:37

I dag slutar dottern skolan. Tänk att hon redan har gått en termin i ettan.   Vår lilla dotter som redan börjar bli så stor.


Just nu är hon som en tonåring i humöret, det pendlar upp och ner från minut till minut. Puh säger jag!!!

I och för sig har hon varit så här sedan 6 årsåldern och hon fyller snart 8 år.       I kombination med lillebror på 4 1/2 år så blir det en kolosal krock ofta. De kan rivas och slåss lika ofta som de leker ihop.   Det jag är glad över är att de alltid har lekt mycket ihop och har mycket gemensamt.


Blä jag blev förkyld precis som jag misstänkte, i går låg jag och frös under en filt medan barnen lekte och sambon fixade middagen, åh vad skönt. 

Men innan dess hade jag varit en stund på öppet hus i skolan. Barnen hade bakat pepparkakor förra veckan som de bjöd på i dag.  Dottern pysslade och gjorde fina julteckningar vi tog med hem. 

Av barbamamma - 17 december 2007 20:11

Lilla sonen blev snorig efter lucia då vi var ute på dagisgården och de sjöng för oss. Sambon fick ont i halsen i lördags och han känner sig inte bra än.   Nu i dag fick jag spängande huvudvärk, inte samma huvudvärk som innan mens, för den huvudvärken har jag haft nu i helgen. Den här huvudvärken kan vara att jag kommer att bli förkyld, jag känner mig kittlig i näsan och halsen börjar kännas svidig.


Fan fan jag vill inte, jag har INTE tid med det här. 


Vi är mer eller mindre klara med julklapparna. Julmaten ordnar sig, sambon fixar skinkan och vi får kålrotslåda, leverlåda av hans föräldrar som de har gjort.


Vi blir nog hemma på julafton.  Jag hade gärna åkt iväg ner till mamma men han vill inte packa in alla julklappar i bilen och åka iväg.  Jag hoppas vi åker neråt iallafall i julhelgen det vill jag.

Av barbamamma - 14 december 2007 12:31

Just nu är sambon, dottern och stora sonen iväg till farfar. De ska begrava marsvinet i deras trädgård. Dottern var på väg till skolan i morse men så kom hon hem igen. Vi hade sagt att hon inte behövde gå till skolan, men så kom en kompis och ringde på här och då gick hon med.


Det var bra att hon kom hem, så vi kunde prata med henne.

Prata och prata ja, sambon kraxar och har svullen hals. Han känner sig risig, men de åkte iväg så de har det gjort. Jag gissar att de snart är hemma igen.

Han har bergis det som jag hade för ett par veckor sedan, öm hals och jag kände mig febrig fast jag inte var det.


Det blir en lugn fredag här, det är rätt skönt.

Av barbamamma - 13 december 2007 22:35

Vi har sorg.   Dotterns ena marsvin dog nu i kväll.

Jag pratade i telefon och så hörde jag barnen som gick upp. Dottern sa mamma marsvinet bara ligger ner.  Jag förstod direkt att nu är det kört, det har varit konstigt och vi har trott det varit fökylt.

Jag gick upp och då låg det bara där.  Jag blev alldeles blek och visste inte vad jag skulle göra. Förlåt vännen för jag inte kunde prata klart, hoppas vi hörs snart igen.

Dottern var helt knäckt och bara grät och grät.


Jag ringde sambon på jobbet och sa att nu ligger marsvinet här och håller på och dör.

Vi lyfte upp det och la den på en handduk och så fick dottern ha det hos sig i transportburen. Hon satt och grät och ritade en fin teckning på hur marsvinet kom till himlen och hade vingar.  Älskade dotter min, vad synd jag tycker om henne. 

Vi var med när det tog sina sista andetag och så helt plötsligt var det över.  Fy vad jag grät med dottern usch så hemskt  det var. 


Barnen fick pyssla om marvinet medan jag lade lilla sonen. 


Vilken tråkig avslutning på vår annars mysiga lucia. Vila i frid Morris.

Av barbamamma - 10 december 2007 15:30

I dag har vi varit förlovade i 8 år. Grattis till oss!


Natten var usel på många sätt. Först kunde jag inte somna när jag väl lagt mig, sent vid 00 för sambon snarkade. Då la jag mig i soffan och såg på tv till jag somnade. Jag vaknade knappt en timme senare då stora sonen skrek efter mamma, jag la mig brevid honom till han somnade om.

Efter det gick jag och la mig i min säng, efter bara ett tag vaknade lilla sonen och sa labba, det betyder slut. Då fick han mer välling, jag somnade bums om. Ett tag senare vaknade jag igen av lilla sonen, då var sambon uppe och hämtade honom till vår säng, men han somnade om.

Lillsonen gick upp ur sängen och var uppe i barnens rum och tittade på dem när de sov, så kom han ner, jag la honom och han fick välling.

Behöver jag säga att jag var som en död sill i morse och puttade upp sambon så han fick väcka dottern som skulle till skolan.

Jag sov till efter 9, åh vad ljuvligt.


På förmiddagen var vi nere till stan, sambon köpte julklappar åt barnen på leksaksaffären och jag och pojkarna var till myrorna under tiden.

Eftersom han skulle iväg och jobba kväll köpte vi med oss familjpizza hem, lite för att fira oss med, hihi.


I morgon MÅSTE jag ringa vc och få till till min läkare och prata med henne och be om mer sömnmedicin annars går jag under av sömnbrist. 


Av barbamamma - 8 december 2007 23:27

Gah i morse var jag dödstrött, jag låg och tittade i taket till halv 3 i natt. Det är hopplöst att sova när det inte går, tankarna bara mal och mal i huvudet på mig.

Jag var uppe en sväng med barnen vid 8,  men jag la mig igen, åh ljuva sköna säng. Sambon låg i soffan så han hade koll på barnen med ena ögat.


Jag har läst klart boken Den röda vargen nu. Den var helt ok. Nu väntar Nobels testamente på att bli läst.


I kväll har jag varit på bio. Jag hade en biocheck så jag passade på att se Solstorm. Den var klart sevärd.  Så skönt det vara att bara få sitta ner och  få komma bort från omvärlden ett tag.

Av barbamamma - 7 december 2007 14:12

Nu känner jag mig lite off.  Kan ingen som läser här skriva typ hej eller något.


Gör mig glad, någon? 

*går till soffan med min bok, mutter* 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards