Alla inlägg under oktober 2007

Av barbamamma - 17 oktober 2007 21:55

I dag pallrade jag mig äntligen i väg till arbetsförmedlingen.  Inte är det som förut där inte, nej då. Jag fick en bruksanvisning i handen av han jag pratade med och så fick jag veta att jag ska logga in mig med mitt e-leg hemma på datorn och anmäla mig som arbetslös.

Jahapp det är så det går till nu för tiden när man är arbetslös.


Jag försökte mig på att anmäla mig förut på afs sida, men inte var det helt enkelt tyckte jag. Jag försökte fylla i så gott jag kunde om meriter och utbildningar osv.  Men jag lyckades inte ta mig hela vägen fram till att boka ett besök hos en arbetsförmedlare eller att få iväg papper till facket.   Jag får ta nya tag i morgon med det där, jag begriper ju noll.    Ärligt talat min hjärna är inte som den har varit, jag har svårt att hänga med i samtal och kunna saker som jag egentligen borde kunna. Jag klarar inte föra ett mer avancerat samtal, då hänger jag inte med ett dugg.


Jag har ännu inte tagit tag i saken med att fixa en ny tid till kuratorn på vc. Sist jag skulle dit så var pojkarna förkylda och hemma från dagis. 


Min sabla hosta blir jag snart helgalen på, inte så att jag hostar jämt och ständigt, men när jag hostar så får jag ont i nacken. Nu har jag ont i hela nacken och inte bara på en sida som förut.  Det känns som halsen inte orkar hålla upp huvudet.   Hur länge kan jag leva på ipren?? 

Av barbamamma - 16 oktober 2007 23:05

I går ställde vi ut en påse med nötfärs, gryt/kalopsbitar och benfri karre på balkongen. Vi tänkte fixa i ordning det mesta av det i dag och det fick inte plats i kylskåpet. Kan erkänna att vi glömde bort det sedan när vi skulle lägga barn och allt.

När jag kom hem efter att ha lämnat barnen på dagis i morse såg jag att skatjävlarna var på balkongen. Fan fan. Över 1 kg nötfärs har de tuggat i sig och så har de tuggat hål på och gnagt på karren. Bara att kasta det som var kvar av nötfärsen+karren. Tur att det inte var något dyrt kött.

Men så snopet att se de dumma skatorna kretsa runt ute på vår balkong. Jag förstod direkt att det var köttet de var på.


Vi har varit duktiga i dag, vi gjorde en hemmagjord soppa med potatis, palsternacka, kålrot, purjolök och kött. Det blev så gott.

Sambon och pojkarna bakade ciabattabröd, det åt vi av i kväll. Det är så himla gott och billigt är det med. Bara 12 kr för en påse på Lidl och så går det bara åt ett halvt paket jäst. Det blir två plåtar med bröd. Mums


Min nacke är ond än, jag tog en ipren både i morse och nu i kväll. Hostan gör att jag nästan får huvudvärk och inte blir nacken mindre ont när jag får en hostattack.

Av barbamamma - 15 oktober 2007 21:25

Usch vad tråkig jag känner mig som bara klagar över ont överallt.

Jag har världens hosta fortfarande, jag hostar så jag får ont i huvudet. Jag har även ont i nacken sedan i fredags. Jag vet inte vad jag har gjort, jag har ont på höger sida.

Förut masserade sambon mig, jösses vad spänd jag är. Jag skulle behöva massage flera gånger per dag.    Tur att jag redan sover på nackkudde annars skulle jag ha kreverat för länge sedan.


Nehepp CSI är på tvn nu, så jag återkommer. 

Av barbamamma - 12 oktober 2007 13:23

I dag ska jag och dottern åka iväg med min vän och hennes dotter till vår gemensamma vän.

Det ska bli trevligt, dels att tillbringa tid med dottern och att,åka och träffa vännen.

Det var så länge sedan jag var hos henne och hälsade på.  Vi åker senare på eftermiddagen och det tar ca 2 timmar dit. 


Jag hade tänkt blogga om en massa annat men när jag satte mig vid datorn så gick luften ur mig, jag känner mig trött, jag har en hemsk hosta om nätterna.


Önskar er alla en tevlig helg! 

Av barbamamma - 10 oktober 2007 11:35

Eftersom lärarna tycker att dottern ska byta gympagrupp i skolan var jag med på gympalektionen.

Dottern gick till skolan som vanligt på morgonen, jag hade packat gympapåsen och skickat med en lapp att hon INTE ska byta grupp utan ha gympa som vanligt i dag.

Jag kom bort till skolan efter jag hade lämnat pojkarna på dagis och varit hemma och duschat. Det var jätteroligt att se hur de var i gympasalen. Läraren är kanonbra, jag gillar honom. Han är sträng men rättvis och bra!

Jag var med även när de skulle duscha så då höll jag koll på alla flickor så de inte duschade för länge.

Sedan hann jag hem ett tag för att äta lite innan jag hämtade pojkarna på dagis.

Vi var ute ett tag det var så härligt väder. Jag fotade lite fina höstbilder.


När jag plockade lite här hemma så såg jag dotterns läxbok och insåg att jag hade lagt undan den för väl, så jag hade glömt bort att hon skulle ha gjort läxan och den skulle lämnas in i dag. Oj då!

Nåja hon gjorde läxan när hon kom hem och hon får lämna den i morgon.

Av barbamamma - 9 oktober 2007 21:43

I morse skickade jag iväg dottern till skolan vid 8.

Sedan gick jag med pojkarna till dagis. Minsta sonen tyckte det var ovant, han har ju inte varit där på över 1 vecka. Han grät när jag gick, det är bland det värsta jag vet med att ha barnen på dagis, när de gråter och är ledsna när jag lämnar dem.

Efter jag lämnat dem där cyklade jag till skolan och hälsade på dottern. Jag kom lagom till första rasten och hon blev så glad att se mig där.


Det var roligt att vara med och se vad hon gör i skolan om dagarna. I dag höll de på med bokstaven i. Då får de skriva bokstaven i sin bok, samt limma in bokstaven och skriva.

Efter den lektionen var det dags för att äta i matsalen och jag följde med och åt. De har jättegod mat och mycket olika grönsaker att välja på.

Sista lektionen jobbade de med sin bokstavsbok ett tag och så avslutades dagen med en saga. "I första klass" började fröken att läsa ur i dag.

Dottern och jag stack hem direkt och till dagis och hämtade hem pojkarna.


Resten av dagen har varit fullt ös medvetslös. Jag har kännt mig rätt medvetslös, fick inte i mig något kaffe på hela dagen+ att jag är krasslig i halsen och har hosta.


Snart är det god natt känner jag. Det är jobbigt att gå i skolan, hihi.

Av barbamamma - 7 oktober 2007 22:05

Det piper om mig när jag andas. Förbaskat också jag verkar ha blivit smittad av minsta sonen som har haft hosta i snart en vecka.


Hur var vår barnlösa kväll då?  Jovars.  När vi åkte från farfar och farmor och barnen så åkte vi till ica maxi, där köpte vi bla mat, de två första julklapparna (wow vad tidigt) och vantar och mössor till barnen.  När vi kom hem så var lilla sonen trött så han fick lägga sig efter att ha fått lite att äta.   

Vi småpratade i soffan och så bestämde vi oss för att se en Beckfilm på dvd.   Vi syndade ihop, så vi delade på en påse chips.

När filmen var slut var även sambon slut så han la sig.  Då var kl 23, jag kände jag att höll på att få huvudvärk.  Jag var inte trött så jag satt vid datorn ett tag. När jag väl lagt mig tog det ett tag att somna för huvudet bultade.


I morse när jag vaknade hade jag huvudvärk. Sovmorgon fick jag så jag klev upp efter 9.  Jag tog  en alvedon och en ipren direkt.  Det piper om mig när jag andas djupt och så gör det ont när jag hostar.  Sonens baciller verkar ha flugit på mig.


Barnen kom hem på eftermiddagen, farmor körde hem dem.  Jag har kokt lite äpplemos och en äpplekaka vi åt med vaniljsås. Mums.

Sambon då, ja han sov bara 3 timmar i natt, så han sov förut mellan ca 10-15.

Nu sover han för natten, han somnade när dottern skulle sova. Hoppas han lyckas få sova mer än ett par timmar.


Bara jag är vaken nu, jag väntar på John blund efter att ha tagit en propavan, så jag kan sova ordentligt i natt, det behöver jag för jag har inte tid att få mer halsont.


Grattis till min kära vän *** som fyller år i dag. Hipp hipp hurra! 

Av barbamamma - 5 oktober 2007 12:57

Efter ännu en rörig kväll och barnen somnade för sent och jag gick i taket (som 50% av alla kvällar) så smsade jag till farmor och farfar. Bad dem ha barnen där över natt i morgon och det gick bra.


Jag bara måste få slippa dem lite. Inte lillfisen för han somnar så bra ändå.

Jag tänkte passa på att umgås och prata ostört med sambon. Tänk att VI ska få tid till varann en kväll utan barn som kommer och vill ha vatten, vill sova i vår säng mm.  Ahh vad skönt!!   *lycklig*

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards