Alla inlägg under september 2007

Av barbamamma - 15 september 2007 22:01

I dag tog jag med sonen och dottern på en överraskning. Vi tog bussen, först till stan där vi köpte lite lördagsgodis.

Sedan tog vi bussen till parken zoo. Det var familjedag för Metalls anställda och både inträdet och åkattraktionerna var gratis. Gratis är gott.

Barnen tyckte det var roligt att åka det de ville. Vi åkte masken, virvelvind. Virvelvind blev deras favorit så den åkte vi två gånger.

Eftersom jag är snål så hade jag köpt dricka och bröd innan som vi hade med oss. Därför la vi pengarna på bla chokladhjul och godis till barnen.


Vi gick runt bland tälten, barnen fick spika och få ett litet pris, det fanns ansiktsmålning. Dottern tvekade länge innan hon tordes gå fram och få sitt ansikte målat. En kanin blev hon, och vilken supergullig kanin hon blev.


Vi travade runt där i över 4 timmar, vi såg Måns uppträda.

Inte förrän klockan var 17 kom vi hem, då blev det middag direkt. Fläskfile och potatis, vi var jättehungriga så det passade oss bra.


Nu ser jag på Rebus på tv 4 och resten av familjen sover. Sambon har somnat brevid sonen, fniss. Så kan det gå.ANNONS
Av barbamamma - 13 september 2007 10:16

Inskolning med pojkarna på dagis på förmiddagen.  Sedan gick vi hem och fixade lunch och minstingen fick sova han var supertrött, stora sonen och jag cyklade och mötte dottern vid skolan, vi brukar göra det när hon slutar vid 1.
Så hem igen och fundera ut vad vi skulle äta innan vi skulle i väg och gratta min kompis son som fyller år i dag. Jag stekte blodpudding, barnen älskar det och åt med stor aptit.  Present hade jag inte hunnit köpa så vi stannade till på vägen till födelsedagsbarnet. Jag köpte en spidermanryggsäck, en liten bil och ett pingupussel till honom.


Vi åt en jättefin tårta med frukt och gele på, mums.  Tom stora sonen åt, han som brukar knappt äta tårta.

När vi kom hem var alla trötta så det blev att lägga sig direkt. 

ANNONS
Av barbamamma - 11 september 2007 23:01

vill bara äta vill bara vräka i mig tur jag inget har att äta

allt är bara så jobbigt så jag fattar inte hur jag ska orka


alla krav jag känner jag har på mig alla vill ha något av mig jämt hela tiden,  varje vaken stund hemma är det mamma som gäller

jag vill helst av allt gå ut och vara iväg flera timmar och få komma hem och barnen sover, få slippa ansvar en enda hel dag   kan man önska sånt eller är jag världens dåligaste mamma då?


Jag älskar mina barn mest av allt på jorden, men ibland känns det som de suger all must ur mig      snart finns inget av mig kvar alls, inget

Av barbamamma - 10 september 2007 12:16

Jag försöker låta så där ärtig och tuff. I själva verket är jag inte alls så kaxig.

Jag var själv i morse med barnen, sambon åkte och sov hos sina föräldrar i går kväll. Han skulle fixa med gitaren i verkstaden.


Jag fick i väg dottern till skolan och vi andra gick till dagis till 8.30 Pojkarna var med och lekte med lera sedan var det fruktsamling innan vi gick ut. De nya regnkläderna jag har köpt åt dem är helt perfekta. Minsta sonen fick fleecefodrade regnkläder, de ser sköna ut. Det bästa är att han inte behöver ha en massa varma kläder under då.   Det är bara att betala och se glada ut när räkningen kommer snart, det kostar inte lite att köpa regnkläder till alla 3 på en gång. Rys.


Vi har varit ute på gården ett tag och de öste med vatten och lekte.

Nu har vi ätit och sonen ser på barnkanalen och myser i soffan, minstingen tupplurar. Vad gör jag då? Hm hamnar här vid datorn så klart!

Av barbamamma - 9 september 2007 19:42

Jaha så var ännu en helg över. Gud vad fort tiden går jämt.


I går gjorde vi inte många knop någon av oss. Dottern var hos kusinerna och kom hem på eftermiddagen. Vi andra var inne och umgicks för ute regnade det *hatar regn*

Det blev lördagsgodis, böcker och se på film.

I fredags såg vi på "Sex hopp och kärlek" med bla Krister Henriksson. Han är helt suverän i den filmen. SE DEN är mitt tips.


Stora saneringsdagen har vi haft här i dag, barnen fick bada och bli rena. Tänk att de kan bli så skitiga på så kort tid, urk. På eftermiddagen har vi varit ute och cyklat allihop, vi var till 4h-gården i närheten. Där tittade vi på getter, katter, kalvar och hästar.

Äntligen äntligen kom en dag(hurra) då jag slapp vara involverad i matlagningen, sambon fixade i ordning jättegod stekt kycklingsfile med klyftpotatis och smarrig sås. Slurp


Nu har barnen lagt sig, dottern får ligga och läsa ett tag och sambon söver sonen. Jag väntar ivrigt på Mord i sinnet på tv 4. Jag såg på det förra veckan då det började för säsongen, det var spännande.

Av barbamamma - 7 september 2007 12:14

Inskolningen gick bra i dag med. Pojkarna var med på samlingen och fruktstunden utan mig, jag var i rummet brevid. Sedan var vi med ut innan vi gick därifrån. Vi passade på att vara ute på lekplatsen ett tag. Nu sover lillfisen gott, han var supertrött och han är lite snorig.


Jag ska vara lite trevlig mot sonen nu, vi ska cykla till kiosken och han ska få köpa sig det lördagsgodis han vill ha till i morgon.   Han har fått slappa lite i soffan till en film ett tag, för att klara dagen och vara på gott humör. Det är tröttsamt fast han är 4.5 år.

Dottern ska till sin kusin i kväll och hon ska sova där till i morgon.


Jag har 2 filmer jag vill se i kväll så det blir det nog.  Kromtabletterna verkar vara bra, jag är inte så sockersugen längre.  Funderar på ostbågar till kvällen. 

Av barbamamma - 6 september 2007 11:50

Inskolningen på dagis går bra, jag är med hela tiden fast jag håller mig i bakgrunden.  Vi har varit där 2 gånger nu, vardera 1 timme.


Sonen och jag försöker möta dottern i skolan varje dag, jag vill gärna göra det när jag har tid och även visa mig i skolan.

Sambon har bokat ett möte med dem i skolan till nästa vecka, han vill veta mer hur de jobbar.

Det är full rulle hela tiden, varje dag går superfort.  Hur i hela världen gör alla som jobbar? Hur orkar man med att jobba, lämna barn, hämta barn, handla, laga mat, städa, vara trevlig och social?

Jag tycker jag precis hinner med allt när jag är föräldraledig.  Tack och lov att jag inte pedant eller någon bullmamma. Puh


I dag är jag förbannad på fk. Mamma har aktivitetsersättning och lämnar in sitt papper den 25 varje månad sedan får hon pengar runt den 28. 

HON HAR INTE FÅTT SINA PENGAR ÄN ! 

De säger att de skickar pappret till Norrköping sedan åker det vidare till ett till ställe.  Men herregud hur länge ska hon behöva vänta på pengar.

Räkningarna väntar ju inte för det, folk ska ju ha sina pengar och hyran ska betalas.  Hon hade inte ens pengar att ladda sin mobil med, eller pengar till det nödvändigaste som bröd, smör och mjölk.  Snäll som jag är så skickade jag henne pengar till mat och så laddade jag telefonen med 100 kr.

På måndag börjar hon jobba halvtid, arbetsprövning är det. 


Av barbamamma - 4 september 2007 22:06

Vid 10 tiden ringde de från dotterns skola. De hade letat i 30 minuter efter  dottern och en klasskompis och inte sett till dem sedan rasten. De hade inte kommit in.

Jag blev dönervös men kunde inte göra mycket då jag var ensam med pojkarna och sambon sov efter nattjobbet.

Efter några minuter bestämde jag mig för att jag ska ut och leta efter henne så jag ger minstingen välling och lägger honom i sängen, det var nästan dags för honom att sova, så jag hoppades på att han skulle somna.


Sonen får på sig regnkläder och jag tar en regnjacka på mig, det var pissväder här i dag.  Vi cyklar en runda och tittar efter flickorna. Så cyklar vi till skolan för att prata med lärarna och höra var de har letat.

Då de har varit borta i över 1 timme ringer jag polisen. Sedan bestämmer jag mig för att vi ska cykla hem och väcka sambon och berätta vad som har hänt. Då visar sig dottern och hennes kompis för sonen, de var i ett buskage nära skolan.

Jag tar med dem till skolan, just då ringer polisen och jag säger att flickorna är hittade. 

Vi går in i klassrummet där deras lärare pratar med dem och hon säger vad hon tycker.  Sedan går vi över till rektorn när den andra flickans mamma kommit till skolan.  Rektorn frågar flickorna om det har hänt något och varför de har gått i från skolan.


 Sonen är med hela tiden, jag tycker synd om honom som måste sitta med och lyssna på allt. Vi var båda hungriga och blöta.

Rektorn säger att han bestämt att tills vidare måste flickorna vara i de vuxnas sällskap på rasterna och hela tiden, för att de inte kan lita på att de ger sig i väg. Så ska han prata enskilt med dem i morgon.


När jag kom hem eller vi kom hem menar jag, var jag helt slut och det har jag varit hela dagen.  Jag var tvungen att ta en lugnande för att inte gå i taket efter allt.

Sambon och jag har pratat en hel del med dottern resten av dagen och hon fick ligga och somna i vår säng.

I morgon ska sambon gå till skolan och prata med dem och säga vad han tycker.


Nu väntar sängen, gissa om jag längtar efter den. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ barbamamma med Blogkeen
Följ barbamamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se