Alla inlägg under augusti 2007

Av barbamamma - 3 augusti 2007 17:51

Jag var nyss och handlade på ica. Jag bestämde att vi ska äta tacos idag, jag köpte kalvfärs, tacobröd och grönsaker. Mums!

Sambon, sonen och farfar och farmor är iväg och plockar blåbär.  Undrar just om de hittar mycket.  När hans föräldrar var ute senast för ca 1 vecka sedan hade de plockat ca 12 liter blåbär.  


I dag har jag inte gjort många knop, jag har mest glatt mig åt att vara hemma. Jag sov så skönt i min egen säng.

Av barbamamma - 2 augusti 2007 22:20

Eller vad ska jag kalla den för? Hmm efter vi hade funderat på stuga i dalarna alldeles för sent, vi fick inte tag på något boende, så sa vi att vi kan utforska Linköping lite närmare, sambon har inte sett så mycket av staden. Jag har ju mamma och all släkt utanför Linköping så vi skulle sova hos henne i ett par nätter.


Efter en massa packande av sovsäckar, sängkläder, kläder, stövlar och badkläder så åkte vi iväg i fredags. Tanken var att stanna till i Kolmården och gå in på tropicariumet, vilket vi gjorde. Jag har inte varit där på ca 15 år så det var roligt. Barnen tyckte det var spännande att titta på apor, grodor, spindlar, ormar, hajar, fiskar mm. Vi hade turen att få se på när en kille(jag gissar på svensexa, han hade baddräkt på sig)dök ner hos hajarna. Häftigt!


När vi kom ut spöregnade det och vi hörde åskan. Oss gjorde det inget för vi satte oss i bilen och åkte vidare ner till mamma.

Vi stannade till i Å och handlade på Willys så vi var hos henne på kvällen.


På lördagen var vi till auktionskammaren och kollade in en massa billiga möbler bla. Det var smockat med folk men vi pressade oss fram. Syrran och barnen var där med. Mamma köpte sig en stol, en plastmatta och en sovrumslampa för bara 120 kr. VILKET FYND !

Efter maten åkte vi till syrran och killarna stack i väg och fiskade på em. Vi andra njöt av solen och barnen hoppade studsmatta mest hela tiden.


På söndagen var vi ute i skogen och plockade blåbär och kantareller. Jag är inte mycket för att ligga och krypa efter blåbär men jag älskar att leta efter svamp. Vi hade enorm tur, när vi åkte hemåt stannade vi till på ett ställe där vi vet att det alltid finns svamp och wow vad vi fick plocka kantareller. På kvällen stod jag och stekte 8 stekpannor!!! Puh


På måndagen åkte vi alla till Linköping till gamla stan. Tänk vilka minnen jag har av när jag var där med mamma som barn. Idag var jag där med mina barn, sambon och deras mormor. Vi hade med oss smörgås, grillad kyckling och dricka det smakade ljuvlig.

Innan vi åkte hem hälsade jag, mamma och barnen på min lillasyster som är på psyk. Hon blev glad, men hon såg så trött ut. Inte konstigt med tanke på att hon är där och vad hon varit med om. *tycker synd om*

Vi var där ca 1 timme innan vi åkte hem till landet.


På tisdagen var sambon sjuk. Han hade vaknat på natten med feber, halsont och han skakade i hela kroppen. Han låg och sov i flera timmar under dagen. Stackaren!

Vi andra var ute, vi gick till ladugården. De mamma hyr lägenheten av har bondgård, de har både kor, hästar och grisar. Dottern blev förtjust i vallhundarna, hon kunde knappt slita sig. Vi var inne i ladugården och tittade på kalvarna, vad många de hade och en del var så små. Sedan fick vi höra att de hade kattungar. När vi gick tillbaka dit lite senare visade sönerna till den ene bonden oss kattungarna. Dottern blev kär i alla 4, hihi. De var så söta och goa, men nej jag blev inte sugen på att skaffa husdjur.


Vi fick för oss att vi skulle bada i närmsta sjö, vi hann precis i och upp så började det regna och åska. Hua jag vill verkligen inte bada när åskan går.


På onsdagen åkte vi till Gränna. Inte mamma för hon har varit där hundra gånger(med oss som barn)    Det tog nästan 3 timmar men barnen var så duktiga.   Vi tittade på polkagristillverkning och köpte, förstås, polkagrisstänger, jag tog en med banansmak och hallon/lakrits. Mums.

Vi var nere vid hamnen och tittade runt lite. Vi stannade till vid Brahehus när vi åkte hemåt.


Nu är vi hemma, jag har tvättat och hängt 2 maskiner med kläder.  Jag ser fram emot att få sova i MIN säng, jag har legat på en tältsäng några nätter och på en luftmadrass de andra nätterna.   Hem ljuva hem.

Av barbamamma - 2 augusti 2007 19:08

Nu är vi hemma igen efter att ha varit nere hos min mamma sedan i fredags. Återkommer när jag fixat med all tvätt och har packat upp allt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards