Alla inlägg under juli 2007

Av barbamamma - 16 juli 2007 12:26

Vi är hemma för att hämta badkläder, vattna blommor. Men vi åker strax iväg igen, till det lånade huset.(vi är husvakt)


I går var vi till Malmköping och åkte gamla spårvagnar. Den äldsta är 100 år. Det fanns bussmuseum vi tittade in i. Det var en trevlig dag!


Vi har grillat, barnen har badat i poolen, vi har bastat och haft det lugnt ooch skönt. Ni ser det går att klara sig utan datorer.....ett tag iallafall.

Tjing tjing!

Av barbamamma - 13 juli 2007 12:10

Jag är inte mycket för skrock och jag tror inte på otur när det är fredag den 13. Allt som kan hända i dag kan lika gärna hända när som helst.


Är det vädret som gör mig så trött? Eller är det mitt eget fel som lägger mig alldeles för sent? Hmm jag tror jag vet svaret....det är både och.


Jag vaknade till liv ca halv 9. Helst av allt hade jag velat ligga kvar till jag själv ville gå upp, men det är inte möjligt. Sambon jobbade sin sista natt i natt, han kunde inte somna sedan efter det utan han somnade efter 10. Så blir det när han inte lägger sig direkt när han kommer hem vid 7.


Tro det eller ej, men SOLEN har tittat fram idag, wow för det. Men det är molnigt så det är svårt att veta vad vi ska få för väder. Nåja barnen är glada för att det iallafall inte regnar. Dottern är hos en kompis och sonen är ute och cyklar med en kompis. Här sitter jag vid datorn med en stor kopp kaffe.


Saften ja, jag hällde upp den igår. Nu har vi 8 flaskor med körsbärssaft. Det är nästan så jag skulle vilja göra mer saft, men av vad??


Jag har ballat ur lite vad gäller sockret och mitt ätande. Jag köpte en nogger i affären igår. Den åt jag när alla somnat och sambon gått till jobbet. Men jag tar min dubbeldos med krom, det har jag gjort i över 3 veckor nu.  Jag vet att den gör skillnad för jag är inte lika sugen på allt som jag förut smällde i mig.

Av barbamamma - 11 juli 2007 12:18

I morgon ska jag hälla upp saften i flaskor. Vad spännande det ska bli att smaka på den. En annan gång för mååånga år sedan skulle jag göra jordgubbssaft men jag kom inte längre än att jag hade dem i hinken och rörde om. Jag kastade ut allt för jag tyckte det luktade urk.


Vi har blivit lite sugna på andra soffor. De vi har börjar bli slitna, inte så konstigt när barnen hoppar, skuttar, står på huvudet i dem. Vi köpte dem innan dottern föddes för 7 1/2 år sedan.  Skinnsoffor skulle vara snyggt att ha.


I går skulle jag till kuratorn på vc. Jag var duktig och kom dit i tid, då sa damen i receptionen att jag inte stod med på dagens lista. Hon sa jag skulle gå upp till kuratorn och ringa på. Det gjorde jag men hon var inte där. Jag skrev ett meddelande på tavlan och tog bussen hem.

Jag passade på att handla på vår ica, då ringde dottern och sa att någon ringt och sökt mig. Det var hon och hon ringde igen lite senare. Hon tyckte det var pinsamt och dumt att hon missat att skriva in mig så som kompensation ska jag få komma en gång gratis till henne. 80 kr kostar det annars för ett besök.

Jag fick en ny tid och jag ska dit i morgon. Det var ingen fara för min del att det blev en miss, fast jag var ju inställd på att träffa henne i går.


Usch vad jag ogillar när de sänder sport istället för tvprogrammen som ska vara. Jag saknade Morden i Midsomer i går.

Av barbamamma - 9 juli 2007 23:17

Men jag ska inte klaga på regnet här. Vi har ju iallafall inte besvär av det som de har neråt i landet.


Vi har varit husvakt i helgen, vi passade på att grilla, basta, plocka körsbär och hallon. Det var bara färskpotatisen som vi inte kollade om den var färdigväxt. Det beror på regnet.


Vi kom hem i dag och jag har tvättat en maskin, det blir en del smutsigt i leran. Sambon och jag satt och kollade lite på nätet efter stugor i Dalarna. Vi kan tänka oss att åka dit igen. Det är 2 somrar sedan vi var där, då bodde vi i en stuga i Siljansnäs, så härligt det var.


Vad ledsen och arg jag blev tidigare i kväll när jag satt och läste en blogg förut hos en nätvän. (kramis) Någon hade snott hennes text och skrivit den som sin egen. SÅ RUTTET OCH ELAKT SKÄMS PÅ DIG MÄNNISKA!!!!!!!


Ja det är wow jag klarade mig utan internet när vi var borta, det är faktiskt nyttigt att prova. Men jag kunde knappt klara av tvn där vi var, jag är så oteknisk, dottern fick hjälpa mig.

De hade en otäck våg som jag provade och jag ville nästan kasta ut vågen genom fönstret. Jag vet ju att det är mig själv jag borde kasta ut......

Av barbamamma - 6 juli 2007 14:59

Jag har nog blivit vuxen. Jag ska göra körsbärssaft.  Vi fick massor av körsbär i går av svärisarna.  Eftersom vi har ätit så mycket så tänkte jag göra något på dem.  Vi får se hur det går.


Vädret är så där, det är blåsigt men varmt och skönt.  De stora barnen och jag har nyss varit ute i över 1.5 timme, det var skönt, vi var till snurrgungan i närheten.  

Jag undrar hur jag ska få liv i sambon, han har sovit sedan ca 8. Nu ska han inte jobba natt förrän på söndag.


Nehepp nu ska jag iväg till affären och köpa bla socker. 

Av barbamamma - 5 juli 2007 23:08

Finns det något härligare än att vara nyduschad? Känna hur håret torkar vartefter, hyn i ansiktet är fräsch och torr, nya kläder och rena fötter, fniss. Jag har alltid svarta fötter på somrarna, men det är jag säkert inte ensam om. Hmm kan det beror på att vi är urusla på att tvätta våra golv *skäms*


Dagen har varit okej på alla sätt, förutom att jag var trött på eftermiddagen.

Efter maten som blev hamburgare och pannkakor åkte vi till barnens farfar och farmor en sväng. Farfar har byggt om altanen och wow vad fint det var. Det är bara sidorna runt om kvar. Vi hjälpte dem att plocka en massa körsbär, så vi fick med oss en påse hem. Jag funderar på att göra körsbärssaft, men vet inte riktigt hur man gör. Jag vill göra rårörd saft, inget annat.


När vi kom hem fick alla barn duscha av sig efter en varm dag, sedan såg jag att toapappret uppe på barnens toalett var slut. Det går inte! Det är nåt som inte jag kan med att något är nästan slut, så jag gick till affären. Det var skönt med en kort promenad efter duschen.


Innan jag kom hem träffade jag på en så jättesöt igelkott. Jag stod och tittade på den ett tag och fotade den med mobilen.

Nu har lugnet lagt sig, barnen sover(det blev sent för dem) sambon är på jobbet.

Jag ska väl i säng så småningom, ska bara surfa lite....som Alfons säger

Av barbamamma - 4 juli 2007 12:21

Bah jag var så trött i morse, jag hade svårt att somna i går eller rättare sagt i natt när jag hade lagt mig.


Jag såg på det spännande Morden i Midsomer förstås.  Sedan satte jag  mig vid datorn och surfade runt och fick läsa på en blogg (som jag brukar läsa på) att hon ville somna för gott, dvs ta sitt liv. Hon hade skrivit hej då till sina närmaste.  

Vad gör man då?   Japp jag fick värsta hjärtklappningen och visste inte vad jag skulle ta mig till.   Men räddningen blev(som många andra gånger) forumet där jag brukar skriva på.  Där fanns hennes pojkvän och allt verkade vara under kontroll.  Fy säger jag bara så otäckt.



Jag ska ringa till mamma idag, jag måste höra hur det är med min syrra, hon är hemma nu, och jag hoppas hon tänker vara hemma nu. Jag vet inte hur många turer hon varit inne på psyk. 

Det är synd om henne, jag känner mig hemsk som inte orkar med henne.  Hon är ju tyvärr inte helt lätt att prata med eller vara med.  Jag önskar hon hade bott kvar där hon bodde i vintras, då hade hon en lägenhet i ett hus, det fanns alltid en personal som man kunde vända sig till om det var något.  Hon har ju svårt för det här med att vara ensam och så.     Hon är bara 21 år.  

När jag var 21 år hade jag egen ägenhet, sambo, jobb.

Jag önskar henne allt gott, det gör jag verkligen.  Men hur lätt är det i dagens samhälle och med sitt påbrå? 


Av barbamamma - 3 juli 2007 23:08

Kvällens avsnitt av Morden i Midsomer var riktigt bra, det är alltid lika klurigt med att veta vem mördaren är. Sommaren känns bra när jag vet att det kommer varje tisdag. Tänka sig men jag klarade av att titta på det helt UTAN något att äta till.   Jag hade köpt en liten påse cawshewnötter, men jag orkade inte ur soffan för att hämta påsen när jag kom på det.


Jordgubbar ja, det blev så att sambon och sonen åkte och plockade på eftermiddagen. De kom hem med ca 7 liter, så det blir att göra sylt på det. Mums!



Någon som har tips på vad man kan göra med en massa goda körsbär?   Vi har fått massor, men hur ska vi klara av att bara äta upp alla, det skulle vara skoj att göra något av dem.    Jag är jättelat så det får inte vara något för avancerat. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards